top of page

Akar Holmgren

Swedish Channel Translator

sweden-flag-waving-small.png
Bio_Akar Holmgren.JPG

Det är de tystlåtna som jag beundrar, de med djupgående kunskap, som lever sina liv och inte gör så stort väsen av saker och ting. Det är de som säger ifrån jag respekterar, de som ger röst till de ohörda, och som arbetar hårt och uthålligt oavsett inom vilket område de är verksamma.

Första gången jag deltog i en clinic med Leslie var 1997, det kom att bli många fler tillfällen eftersom hon tack och lov fortsatte att komma till Sverige. Två år senare publicerades True Horsemanship Through Feel, det känns verkligen som att jag var där när det hände.

Förutom att jag köpte boken så köpte jag även den fantastiska videon Four Strands of Rawhide av Randy Rieman och Bill Dorrance, i filmen visas fantastiska exempel på sant hästmannaskap, för att inte tala om Bills hantverkskunnande!

Att Leslie, med sådan beslutsamhet och övertygelse, fortsätter för att förmedla Bills budskap, 20 år efter att boken publicerades, är ingenting annat än beundransvärt. Hon har ett kall, hon har avgett ett löfte.

I dessa tider är det logiskt att förflytta en del av undervisningen till en digital plattform och kan jag bidra något genom att översätta Leslies texter till svenska här på FOAH sidan, så gör jag det med glädje. Så länge vi berättar är Bill hörd. Hästarna behöver hans budskap, de behöver att människor bättre förstår deras väsen.

bottom of page